Je kan bij ons

terecht voor...



Een trimbehandeling.

Een uitgebreide wasbeurt met professionele producten.

Puppygewenning tot de leeftijd van 6 maanden.

Een gratis en gezellig  kennismakingsgesprek.   

Gratis borsteladvies.

Gratis voedingsadvies om de vacht van je hond te optimaliseren.

Nagels worden gratis geknipt bij een trimbehandeling.


Wij vinden het belangrijk dat uw hond zich goed voelt bij ons en nemen daarom onze tijd voor elke hond. U krijgt 15-30 min voor het einde van de trimbeurt een telefoontje zodat u weet wanneer u uw hond kan komen afhalen. Wij raden aanwezigheid af van de baasjes, zeker de eerste keren of wanneer je hond snel afgeleid is. 

Het is belangrijk dat er een vertrouwen wordt opgebouwd tussen ons en het dier. Blijf je erbij en geef je de verkeerde signalen dan heeft dit een omgekeerd effect. Wil je hier meer over weten dan leggen we jou dit met veel plezier uit. 

Mensen die erop staan om aanwezig te blijven zijn tevens van harte welkom en krijgen een tasje koffie terwijl ze wachten. 

Je kan bij ons terecht voor honden & katten.



Wat te doen met een afspraak

• Laat uw hond goed uit voordat u hem / haar naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enkele uren in beslag nemen en het is heel vervelend als de hond zijn behoefte doet en/of zolang moet ophouden.


• Overleg eerst met uw trimster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen.Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt. Indien u uw hond zelf wast, probeer u uw hond zo droog mogelijk te brengen, aangezien een natte vacht niet te behandelen is. Wij wassen uw hond uiteraard met veel plezier zelf.


• Indien uw hond een medische afwijking heeft en / of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm ed) en / of loops is, willen wij dit graag van te voren weten. 


• Breng de hond altijd aan de lijn, en laat de lijn achter.


• Breng uw hond nooit met een volle maag.

• Heeft uw dieren vlooien, graag een melding VOOR u de zaak binnenkomt. De hond krijgt een verplichte vlooienbehandeling van 15,00 euro. Ook wanneer u hier geen weet van heeft maar wij vlooien of andere gasten aantreffen krijgt het dier een vlooienbehandeling. 


We hebben het allemaal al eens kunnen aanhoren , van stijve haren tot pluchkes of zelfs "help mijn hond heeft uitgegroeide extensions". 

Een hond heeft afhankelijk van het ras een verschillende vacht met ook een andere soort behandeling.


Hieronder kan je de verschillende vachten ontdekken.

Ja, mijn hond heeft "haartjes, een pels, haartjes, stijve haartjes, fluffy vacht, uitgegroeide extensions..."

UITWOLVACHTEN

Rassen met een uitwolvacht zijn over het algemeen kortharige honden die weinig vachtverzorging nodig hebben, maar wel regelmatig goed geborsteld moeten worden om de dode haren te verwijderen. Deze honden zijn meestal twee keer per jaar “in de rui”, waarbij de baasjes in en om het huis grote dotten zachte ondervacht vinden. Ook honden die door castratie of sterilisatie een overmatig groeiende ondervacht hebben ontwikkeld komen enkele keren per jaar naar de trimsalon voor een uitgebreide “uitwolbeurt”.


Een ras waarbij dit veel voorkomt is de Golden Retriever. Dit ras kan met goed regelmatig borstelen prima zonder de tussenkomst van een hondentrimmer, maar vaak verlangen de baasjes een extra grondige uitwol beurt, inclusief het inkorten en uitdunnen van de zogenaamde bevedering aan de poten en de broek, dat bestaat uit zacht, klitgevoelig haar.

PLUKVACHTEN


Plukvachten zijn meestal drie keer per jaar “plukrijp”. Bepaalde terriër soorten (en hun baasjes) en ruwharige Teckels staan dan massaal in de rij voor de deur van de trimsalon.


Deze vachten verharen namelijk heel opvallend; het hele huis ligt vol met stugge, stevige haartjes die vaak een mooi Hans en Grietje spoor achter laten, op alle plekken in huis die de hond heeft bezocht.


De losse haren worden in de trimsalon met behulp van een zogenaamd trimmesje of met de hand geplukt, om plaats te maken voor een mooie, egale (onder)vacht. Gebeurt dit niet, dan zal de hond de losse, jeukende haren van zich willen afschuren. Ook Spaniëls, zoals de Engelse Cocker Spaniël worden geplukt, indien de vacht hiervoor geschikt is.

Effileervachten


De effileervachten zijn de zogenaamde inkortvachten. Vachten die met een effileerschaar worden behandeld om de haren weer netjes aan te laten liggen. Dit omdat door het groeien van het haar de vacht zodanig lang wordt dat het of niet meer goed te onderhouden is voor de baasjes of er zo springerig en uit model uitziet, dat de hond een zwervers look krijgt die het baasje minder kan waarderen.


Het knippen met een schaar zou bij vachten met deze vachtstructuur een te opvallend knip effect te zien geven, des te meer omdat veel van de rassen met deze vachtsoort van oorsprong “bedoeld”zijn om de vacht lang te houden, wat tegenwoordig (met uitzondering van de showhonden) door veel baasjes niet meer praktisch gevonden wordt met als resultaat: een vlotte korte coupe.


Shih Tzu’s en Malthesers hebben bijvoorbeeld zo’n vacht, maar ook bij veel Spaniël soorten wordt deze techniek, naast de pluktechniek gebruikt om onstuimige krullen (en de bevedering) terug in het gareel te krijgen. Ook deze vachtsoort verhaart, maar is zachter van structuur dan de terriër vacht, waardoor de losse haren minder problematisch zijn voor de desbetreffende hondeneigenaar. Elke drie maanden een tripje naar de trimsalon is (enkele uitzonderingen daargelaten) over het algemeen voldoende.

Knipvachten


Verreweg de meest onderhoudgevoelige vachten zijn de zogenaamde knipvachten. Deze vachten, met hun altijd zachte haarstructuur (krullen of fleece vacht) verharen net als bij de mens continu, maar geheel onopvallend, omdat de dode, losse haren zich als het ware door de zachte dekvacht heen weven. Hierdoor vallen ze niet op de grond, waardoor de verhaaroverlast voor de baasjes in kwestie weinig tot nihil is. Dit is meteen de reden waarom deze vachten het meeste vachtonderhoud vergen. 


Voor honden met een knipvacht is elke twee maanden (afhankelijk van hoe dik de vacht is en hoe snel het haar groeit) een knipbeurt ondergaan bij een hondentrimsalon de beste optie. Op deze manier blijft de vacht gezond en gemakkelijk klitvrij (en daarmee op een leuke, aaibare lengte) te houden voor de baasjes in kwestie. Rassen met een specifieke knipvacht zijn de Poedel, Bedlington terriër en Bichon Frisé. Daarnaast zijn ook Waterhonden (Barbet, Perro d’Agua en Lagotto Romanolo) en Labradoodles populaire rassen die over deze zeer onderhoudgevoelige vachtsoort beschikken.

CASTRAATVACHTEN


Castratie of sterilisatie heeft in veel gevallen invloed op vachtstructuur en hiermee de mate van vachtverzorging. Hoewel hier (bij mijn weten) geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is, zal iedere professionele vachtverzorger dit beamen.


Bij plukvachten kan de vachtstructuur na castratie zodanig veranderen dat de vacht niet meer te plukken is.

Bij knipvachten kan dit een zodanig effect hebben op de vachtstructuur (vaak wordt de ondervacht dikker) dat klit- en viltvorming bijna onvermijdelijk wordt en de noodzaak van een optimale, regelmatige vachtverzorging des te hoger.



Bij Labradoodles en Waterhonden kan dit "handen in het haar" situaties opleveren voor zowel baas als hondentrimmer, waarbij kaal scheren vaak als laatste redmiddel wordt beschouwd. Vooral licht gekleurde fleece- en wolwachten zijn hier in het bijzonder de dupe van, omdat deze vachten al van nature een zachtere, wat-achtige structuur hebben die extra klitgevoelig is en daarmee de vachtverzorging, ook zonder castratie/sterilisatie bemoeilijkt.