EEN NIEUWE PUP


Een puppy in huis. Proficiat! Nu kunnen jullie genieten van elkaar. Maar je begint best ook op tijd aan de ‘beauty routines’ van je nieuwe huisgenoot. Elk ras is gebaat bij een regelmatig bezoek aan het trimsalon.


Waarom op tijd beginnen met puppygewenning?


  • Het hoort bij de socialisatie van je pup.
  • Je krijgt gratis advies over hoe je je hond een optimale vachtverzorging kan geven.
  • Je voorkomt dat er klitten ontstaan in de vacht, waardoor je hondje al meteen een slechte ervaring heeft bij zijn eerste echte verzorgingsbeurt.
  • Je kan al kennismaken met de juiste verzorgingsproducten en –materialen.

Puppygewenning bij SNIFFEL SPA


Tot je pup 24 weken oud is, kan je bij de SNIFFEL terecht voor puppygewenning. Dat wil zeggen dat je hondje kort kennismaakt met alle handelingen die wij in het trimsalon doen. Hij leert de trimtafel kennen, de trimmaterialen en de trimmers. We knippen zijn nagels en reinigen zijn ogen en oren. Tijdens deze gewenning mag je bij je hondje blijven.


Bij een echte trimbeurt als hij wat ouder is, blijft je huisdier alleen bij ons zodat ook wij een vertrouwensband met hem kunnen opbouwen. Indien gewenst kan je plaatsnemen in onze gezellige koffiehoek zodat je toch nog mee kan genieten van de verzorging.


Is het een goed idee om bij je hond te blijven? 


Desondanks wij gezelligheid hoog in het vaandel dragen is het psygologisch niet altijd aan te raden om bij de hond te blijven. Honden waarbij het baasje aanwezig blijft geeft onrechtstreeks een signaal van bescherming. Hierdoor gaan de honden ons minder snel vertrouwen. Je kan dit vergelijken met je kind in de opvang af te zetten waarna je meestal te horen krijgt dat hij/zij enorm braaf was. Dit is hetzelfde ongeveer bij honden. 


Wens je toch aanwezig te blijven is dit voor ons uiteraard geen probleem. Wij werken met een 'open keuken' waarbij je vanop afstand alles leuk kan meevolgen. Wij vragen met aandrang NIET mee aan de werktafel te staan om geen afleidingen te hebben. In heel uitzonderlijke gevallen zullen we dit wel vragen of aanraden. 


Een puppygewenning kost 25,00 euro en hiervoor krijg je een kortingsbon voor de eerstvolgende echte verzorging.